Yhteenveto terveellisestä päivittäisestä rasvansaannista:
 
Vähennä rasvan käyttöä – 1 ruokalusikallinen henkilöä kohti pääruokaa laittaessasi ja veitsenkärjellinen kasvimargariinia leipäviipaletta kohti riittää.
 
Valitse terveellisiä kasvirasvoja, kuten kasviöljy, margariini tai voileipämargariini.
 
Syö kaksi kertaa viikossa kalaa – kerran viikossa rasvaista kalaa, kuten lohta, silakkaa, tonnikalaa tai sardiinia, ja kerran viikossa vähärasvaista kalaa, kuten meriahventa, ruijanpallasta, purotaimenta, turskaa, rauskua, kampelaa, koljaa, punakampelaa, haukea, ahventa, piikkikampelaa, merianturaa tai kummeliturskaa.
 
Valitse vähärasvaisia maitotaloustuotteita – esimerkiksi kevytjogurttia, kevytmaitoa ja kevytjuustoa.
 
Päästä luovuutesi valloilleen keittiössä ja kokeile ruoan laittoa tavalla, joka ei vaadi suurta rasvamäärää.
 
Rajoita piilorasvan käyttöä vähentämällä esimerkiksi kakkujen, perunalastujen, valmisruokien, suklaan ja kastikkeiden käyttöä.
 
Syö kerran viikossa kasvisruokaa – näin syöt automaattisesti vähemmän tyydyttynyttä eläinrasvaa.
 
Tärkkelyspitoinen ruoka tuottaa tarvitsemaasi energiaa ja on hyvin tärkeä osa tasapainoista ruokavaliota. Painonhallinnan kannalta on kuitenkin hyvin tärkeää syödä tärkkelyspitoisia elintarvikkeita kohtuudella. Liian runsas tärkkelyspitoisten elintarvikkeiden käyttö lisää usein nopeasti painoa.